website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Welke gek, gaat er nu mee met een excursie die maar 1x per jaar gegeven wordt, naar zoiets als een donkere waterjuffer. Wij dus! Afgelopen zaterdag 11 mei, zag het er somber uit qua temeperatuur, maar toch zijn we onder begeleiding van een boswachter, op excursie geweest, om de donkere waterjuffer te zoeken. 

Dat werd beloond, we vonden er 6 en dat was heel wat. De donkere waterjuffer is een van de meest zeldzame juffers in NL. Maar we hadden nog meer geluk en vonden ook de zeldzame Noordse Winterjuffers, Sierlijke Witsnuitlibel, Gevlekte Witsnuitlibel en de zeldzame vlinder: Zilveren Maan. 

Daarnaast een fantastisch mooi landschap en dat alles bij elkaar heeft het tot een prachtig weekend gemaakt. 

Maar laten we eerlijk zijn, we zijn geen soorten jagers. Ook als we ze niet hadden gevonden, hadden we ook een prachtig weekend gehad. Het was overigens wel vreemd om eens met een excursie mee te gaan, i.p.v. er een te geven :-) .

16. mei, 2019

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.