website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Het zal voor sommige mensen die er nooit geweest zijn, een beetje afgezaagd klinken, maar het was vandaag weer een bijzonder mooie beleving tijdens de excursie in de Kwade Hoek. Ik zou het vandaag een echte Polar experience noemen. Temperatuur beneden nul en een windkracht 6 en kruiend ijs. De zandstorm op het strand en ijsschotsen, waartussen zich prachtig een aantal liefelijke drieteenstrandlopers en bonte strandlopers, op zoek waren naar voedsel. Ik zou u willen aanbevelen om op onze Facebook pagina te kijken van Ontdeknatuur, waar we meer foto's hebben kunnen plaatsen.

We hadden een geweldig fijne groep voor de excursie en we waren op de kou gekleed. En hoewel het aantal vogels niet zo groot was, was de beleving en de blijdschap van de deelnemers enorm groot en daar doen we het voor. Gelukkig lieten de vogels zich goed fotograferen, zodat ook de fotografen, prachtige foto's hebben kunnen maken.

Ik wil er niet lyrisch over doen, maar we zijn deze winter vrij vaak in de Kwade Hoek geweest, maar elke keer was het anders en een enorme beleving. Wel zagen we dat het aantal sneeuw- en ijsgorzen al een stuk minder was en dat de veldleeuwerikken al in de lente stemming kwamen. En hoewel het vandaag nog heel winters was, wordt over 2 weken het gebied afgesloten i.v.m. het broedseizoen.

Het was in elk geval heerlijk, om op het ene moment in het ijs te struinen, het volgende moment in een zanstorm. Dan weer in een desolaat landschap, om vervolgens weer in een kleurrijk landschap te lopen. En zeker op zo'n winderige dag als vandaag, zand de zansculpturen een kunstvorm die geen mens kan maken in de stuifduinen. Iedereen was onder de indruk dat zo'n stuk ongerept natuur, in de winter toegankelijk is en waar je 12 km kan lopen en bijna geen mens ziet. Dat maakt je nederig en kwetsbaar. Nee, hoe je het ook bekijkt, de Kwade Hoek is beleving en emotie en daar hebben we vandaag weer bijzonder veel van gehad. Geweldig en iets waar we mede dankzij de deelnemers, ontzettend dankbaar voor zijn

24. feb, 2018

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.