website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Vandaag weer een excursie in de Kwade Hoek gelopen. Blijft altijd toch wel een van onze favoriete gebieden! Prachtige ruige duinen, afwisselend met strand, rietvelden, slikken, moeras en open vlaktes! Ongekend wat een verschil in biotopen je in 1 natuurgebied kan hebben, prachtig! Dit verschil in biotopen zorgt ook voor een groot verschil in flora en fauna! Ieder bezoek aan dit gebied levert weer andere leuke soorten op.

Zo hadden we ook vandaag weer een prachtige dag! Om te ...beginnen was het weer buiten gewoon mooi! Strak blauwe lucht, lekker temperatuurtje, mooi licht en weinig wind, kan niet beter toch?! Ook de vele zingende veldleeuweriken deden je al bijna geloven dat het al voorjaar was.
Ook hebben we weer een aardig lijstje aan leuke soorten gezien! Zo zagen we o.a. het kwartet van slikzangvogels, de strandleeuwerik, sneeuwgors, ijsgors en frater! Stuk voor stuk prachtige soorten die je nog meer erg weinig ziet langs de Nederlandse kust.
Daarnaast blijft de zeewolfsmelk ook altijd een erg leuke soort om te zien. Deze plant staat landelijk nog als zeer zeldzaam op de lijst. In gebieden als de Kwade Hoek zie je hem gelukkig nog wel volop!

Na de excursie zijn we zelf nog even de polder van Goedereede ingedoken. Hier kwamen we nog een mooie grote groep met rot,kol en brandganzen tegen. Hier tussen zat ook de zeldzame witbuikrotgans! Een leuke extra op een toch al geslaagde dag als deze!

Om een lang verhaal kort te houden, we hebben weer genoten vandaag!

27. jan, 2018

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.