website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Het wordt weer eens tijd, om weer wat van ons te laten horen. Helaas konden we de laatste tijd, er bijna niet op uit trekken in de natuur en dan heb je dus ook niet veel te melden. Vandaag was een kille en winderige herfstdag, waarin het voortdurend wisselde tussen zonneschijn en een fikse bui.

Nee dan wil ik het nu eens niet hebben over een zeldzame waarneming van een vogel, zoals een al zeer vroege wintergast die ik vanmiddag ontdekte, de Roodhalsgans. Maar juist eens iets wat zo gewoon lijkt. Het zonnetje schijnt en tegelijkertijd valt er een hoosbui regen. Gewoon een paar koeien staan gelaten met hun achterste naar de regen toegekeerd, te wachten op een beter moment. Een ekster zag zijn kans echter schoon en ging zijn taak als ossenpikker op zich nemen en de koeien lieten het gelaten toe. Een buizerd (zie je niet op dit plaatje) zat er net achter op een paaltje, het hele tafereel met een schuin draaiend kopje, waar te nemen. Wist niet wat hij er van moest denken en de ekster had er voor de rest geen boodschap aan, dat ik het tafereel stond te bekijken. Door de combinatie van zon en regen, was het gewoon een geweldig momentje van eenvoud, om van te genieten, prachtig.

29. okt, 2017

1

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.