website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Beste bezoeker. Het is inderdaad al weer enige tijd geleden, dat we website hebben geupdate. Maar we hebben niet stil gezeten in die tijd. Sterker nog, we zijn pas net weer terug van een schitterende reis naar Schotland. We hebben het daar geweldig gehad en ontzettend veel gezien en er ook van kunnen genieten. Voor het eerst zijn we naar Isle of Mull geweest, om vandaar uit ook Isle of Iona en het bijzonder mooie vogeleiland, Isle of Lunga te bezoeken. Daar zaten duizenden Papegaaiduikers en Zeekoeten te broeden en die waren totaal niet schuw. En hoe je het ook bekijkt, die Papegaaiduikers blijven prachtige en koddige vogels. Vaak erg onhandig op het land, maar succesvolle jagers op de oceaan. Ook hebben we dit jaar voor het eerst, broedplaatsen van de Zwarte Zeekoet gevonden en er ons over verbaasd dat we die in al die jaren dat we in Schotland zijn geweest, nog nooit gezien hadden. En natuurlijk zagen we ook enorme aantallen Jan van Genten, Noordse Pijlstormvogels, Kuifaalscholvers en Drieteenmeeuwen. Jonathan en Jefta hebben zelfs nog Alpensneeuwhoenders gevonden en die zijn best zeldzaam. Maar hoe mooi de vogels ook waren, het landschap, de zonsondergang in de Atlantische oceaan, blijven betoverend mooi en indrukwekkend. Tja en het weer hielp er dit jaar ook wel enorm bij, want we hebben de meest droge vakantie in Schotland gehad, ooit. Dan krijgt alles al snel veel meer kleur en beleef je alles veel intenser.

Maar de zomer gaat onverbiddelijk door en voor we er erg in hebben, is het al weer september. We hopen dus binnenkort al voorzichtig een planning te gaan maken voor de excursies, die we dan op onze website zullen aankondigen. Voor de meeste ervan, kunt u zich alleen opgeven via Vogelbescherming, maar we hopen voor ons zelf ook een x-aantal excursies te organiseren.

We hopen dat u ook een fijne zomer hebt gehad en hopen u graag te mogen begroeten bij één van onze excursies.

6. aug, 2017

0

Simone Houben 03.09.2017 22:02

Wat een grappige foto is dit. Geordende maaltijd, visje rechts, visje links, visje rechts,... et cetera. Ik hoop niet dat hij moet gapen! Super leuke foto.

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.