website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Afgelopen weekend hebben we een waanzinnig mooi weekend in Limburg doorgebracht. Prachtig weer en prachtige bloemenvelden en nog meer prachtige en soms zeldzame vlinders en libellen gezien. Wie geniet er nu niet wanneer je in een gebied met braamstruiken komt en je ziet grote aantallen Kleine IJsvogevlinders (zie foto) en Phagea vlinders? Juweeltjes in de schepping. Maar wat te denken dat je dan op dezelfde plek ook nog het zeer zeldzame Spiegeldikkopje tegen komt, na een uur zoeken. Zelfs vuurlibellen lieten zich midden in het bos zien. Op een ander deel in Limburg, waar we zaterdag geweest zijn, zagen we diverse Gewone Bronlibellen, voor het eerst in Nederland en de juweeltjes onder de juffers, de Bosbeekjuffer.

s'Avongs op de camping werden we verrast met de eikenpage en door zwermen Junikevers. Zondag was het stralend en warm en gingen we naar ons eerste plekje toe, waar we voor het eerst het zeer zeldzame Dwergblauwtje zagen (zie foto op introductie pagina) en zeldzame planten en zels vonden we nog een prachtige fossiel van een schep in een brok mergel. Daarna zijn we nog naar Roodborn geweest voor de orchideeën, dikkopjes en veldparelmoer vlinder, maar die waren al uitgevlogen en qua orchideeën bloeide alleen nog het Hondskruid. Maar de omgeving was wel geweldig en het even opfrissen in de beek met die hitte, was zalig. Kortom, een fantastisch weekend, met onzttend veel mooie planten en dieren en landschappen., waar je niet snel uitgekeken raakt.

21. jun, 2017

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.