website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Men zegt wel eens, dat om tot rust te komen, je moet kunnen genieten van de kleine dingen. Nou dat hebben we afgelopen weekend letterlijk gedaan in het Limburgse heuvelland. Het was heerlijk weer, dus zijn we zaterdag afgereisd naar Valkenburg, waar we een trekkershutje gehuurd hadden voor 1 nacht. Vervolgens zijn we lekker naar Cartils gereden, om daar een prachtige wandeling te maken. We houden van dit gebied, vanwege de vele orchideen die in de omgeving groeien en dan zagen we dan ook al volop uit de grond schieten. Maar ook de prachtige vergezichten over het Limburgse heuvelland. Maar zeker heel bijzonder waren de zeldzame planten en het zeldzame vlindertje; het Kaasjeskruiddikkopje.

Zondag morgen, eerst mijn verjaardag gevierd, met een lekker ontbijtje, om vervolgens naar de St Pietersberg te gaan. Het waaide stevig, maar het werd uiteindelijk 21 graden en volop zon. Dat was genieten, van zowel uiterst zeldzame en zeer kleine plantjes. Maar bovenal zag ik voor het eerst het zeldzame boswitje (zie foto) en volop Kaasjeskruiddikkopjes en Bruine Dikkopjes. Het korsmossen onderzoek van de jongens leverde niet veel op.

Vanaf de St Pietersberg zij we naar een wat noordelijker natuurgebied gereden, om daar de eerste Bruine Korenbout van het jaar te ontdekken, maar ook prachtige smaragdlibellen, landkaartje en natuurlijk en schattige boomkikkertje. Kortom een zeer feestelijk weekend en vooral heel veel kleine diertjes en planten gezien, waar we erg van genoten hebben. Het klopt dus, dat het kunnen genieten van kleine dingen, je rust en vreugde geeft

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.