website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Wie heeft er niet gehoord van de term: "Vroege Vogels?" Ik denk iedereen wel. Maar vandaag zou ik er een term aan toe willen voegen: "Vroege Vlinders".

We hebben tot dusver een zeer warm en groeizaam vroeg voorjaar gehad en dat is in de natuur wel te merken ook. Zit de temperatuur deze week onder het gemiddelde, de afgelopen weken was hij gemiddeld hoger. Ik zat te denken dat we met de kinderen met Pasen, geschilderde eieren probeerden te verstoppen in de tuin, maar dat er nauwelijks nog iets groens stond om onder te verstoppen. Toegegeven dat we dit jaar pas laat pasen hebben, maar des al niet te min, is heel onze tuin al groen en is de sierkers al bijna uitgebloeit, terwijl dat normaal meestal rond 30/4 ligt.

Daarom was mijn verbazing ook des te groter, dat ik vandaag al mijn eerste Kleine Vuurvlinder tegen kwam in mijn vlindertuin op mijn werk. Normaal zie je die pas meestal vanaf gemiddeld de eerste week van Mei. Ik vind het geweldig. In plaats van de paaseieren, geven nu zoveel bloemen en vlinders een kleurenpracht aan Pasen. Daar wordt je toch ook vrolijk van?

13. apr, 2017

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.