website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Gisteren een fantastische excursie gehad in de Kwade Hoek. Een fantastische groep deelnemers en het was echt genieten. Vooral de velduil die zich prachtig liet zien, maakte een enorme indruk. Toch is zo'n excursie geheel onvoorspelbaar. Waar we vorig jaar in hetzelfde weekend, nog echt volop wintergasten hadden, merkte we dit jaar dat velen al vertrokken waren, dus kan je concluderen dat de lente komt.

Het was een gewedlige en bijzondere belevenis die we hadden in de Kwade Hoek en we troffen vooral soorten aan, die je anders zelden of niet daar ziet. Maar juist de vertrouwde soorten, waren in hoofdzaak al vertrokken naar het noorden. Ik kan wel zeggen dat we dit seizoen, mede door een aantal stormen, een heel bijzondere ervaring hebben gehad in deze winter in de metamorfose en dynamiek van het hele landschap.

Daar echter duidelijk bleek dat de lente in aantocht is, heb ik de website ook weer geupdate wat betreft mijn programma. U zult zien dat we meerder keren op pad gaan, maar dan niet meer allemaal excursies voor Vogelbescherming, maar juist tegen de zomer gaan we op pad voor libellen en vlinders. Dat biedt u de mogelijkheid om mee te gaan, maar dat is niet een excursie, zoals u van ons gewend bent via de vogelexcursies van Vogelbescherming. Is het niets voor vogelliefhebbers? Ik denk het wel, want vogels danken hun bestaan vaak aan juist rupsen, vlinders en libellen en dan is zo'n dag in de natuur ook een prachtige ontdekking. Zeker die naar Limburg, waarin we vast ook even bij de boomkikkers gaan kijken en een uniek gebied qua orchideƫn in Nederland. Maar ook de Weerribben bieden veel zeldzame libelllen en vlinders. Het is een voorlopige planning, maar als u intersse hebt, schroom dan niet om contact me ons op te nemen.

26. feb, 2017

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.