website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Wat een prachtige dag vandaag! Een genot om met vogelvrienden voor een excursie voor Vogelbescherming op de Brouwersdam te zijn. Het was genieten van de vogels, maar ook van de deelnemers die bij de excursie waren. Door het prachtige en russtige weer, waren de vogels op zee goed te zien. Samen met een een paar telescopen hebben we mogen genieten van de vele Arctische vogels, die er vaak zo grauw en saai uitzien in de winter als ze bij ons zijn, terwijl ze zo uitbundig gekleurd zijn in hun zomerkleed. Hoewel de grote hoeveelheden Eiders en Zwarte Zee eenden niet veel van kleur verschillen in hun zomerkleed, is dat heel anders voor ijseenden, kuifduikers, roodkeelduikers, geoorde futen en de hier getoonde kanoeten.

Een prachtig schouwspel, waar we allemaal van genoten hebben en iets om dankbbar voor te zijn. Vanmiddag ben ik nog met een deelnemer en stagiar vogelgids, naar het immer prachtige natuurgebied de Kwade Hoek geweest. In tegenstelling tot vanmorgen, was het er uitermate rustig en met de laagstaande zon een zeer indrukwekkend landschap. Vooral daar afgelopen week, een groot deel van de stuifduinen door de springtij en storm, volkomen weggevaagd was. Te bizar voor woorden, maar wat raak je dan onder de indruk van de Schepping, want wat de mens ook wikt of weegt, tegen deze elementen is geen mens opgewassen en zelfs de schoonheid die weer in de destructie zit, is niet te bedenken of te maken door enig mensen hand. We zagen zelfs baardmannetjes en die heb ik maar voor het  gemak Hans en Nico genoemd. Maar bovenal de ijsgorzen waren echt fantastisch mooi. Het is onbegrijpelijk dat die beestjes gewoon op 2 meter afstand van je zitten en je ze gewoon niet ziet, zo goed gecamoufleerd zijn ze. Maar uiteindelijk toch nog wat foto's kunnen maken. En natuurlijk, waren mijn grootste favorieten ook aanwezig; de Drieteenstrandlopers. Ik ga er nu niet verder lyrisch over doen, maar alleen die beestjes, zijn meer dan de moeite waard om ze rustig een paar uur te volgen in hun gedrag. Geweldige beestjes en wanneer je al die schoonheid met vrienden kan delen, kan je met een bijzonder tevreden blik, terug kijken op zo'n prachtige dag, die als onbeduidend de geschiedenis in zal gaan voor ons mensen, als 21 januari 2017.  

21. jan, 2017

1

Ron Leeuwis 22.01.2017 17:33

Dank je wel Mariette, jullie hebben een geweldige omgeving daar op de Zuid Hollandse eilanden. En ik vind het prachtig om daar samen van te kunnen genieten.

Mariette de Kreij 22.01.2017 16:01

leuk verslag

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.