website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Allereerst willen we al onze bezoekers van onze website, een goed 2017 toewensen. Komende periode zal er het één en ander nog veranderd worden aan de website, maar we hopen straks een website te hebben die voldoet aan uw wensen.

Traditioneel getrouw zijn we gister op 1 januari begonnen met de jaarlijst op Waarneming.nl. Niet dat we zo fanatiek zijn, maar Nieuwjaarsdag is het een traditie dat we zoveel mogelijk vogelsoorten voor de jaarlijst proberen te spotten. Dit jaar liep het anders dan andere jaren, omdat we met oud en nieuw op de Veluwe waren en niet in onze polder of de Biesbosch.

De één doet mee aan de traditionele Nieuwjaarsduik, maar wij hadden een ander zeer idiologisch programma. Samen met Jefta was ik al voor 08:00 uur in het bos en begon het net te schemeren. We hebben zo'n 25 km gelopen om eens te zien hoeveel vogels je eigenlijk op de Veluwe kan zien. Dat was aanzienlijk minder dan een rondje polder en Biesbosch. Maar het viel niet tegen, we hadden er toch meer dan 40 en dat met name omdat we langs het kanaal terug gereden waren naar onze familie. Maar ja, wie heeft er nu Wilde Zwijnen, Edelherten, Ree en Vos op zijn jaarlijst staan op de 1e dag van het nieuwe jaar? Dat zijn ook maar weinig mensen. Wat vogels betreft was de Zwarte Specht en Kruisbek wel een hele leuke soort en we zagen ook nog een heel fout plaatje. Dat wil zeggen, dat we midden in het bos in een groepje jonge grove dennen, 8 rietgorzen zagen zitten. Die horen daar niet, naar je gevoel, maar het was verbazingwekkend hoeveel rietgorzen je midden in het bos kan vinden.

In elk geval een bijzonder leuke start van het nieuwe jaar en we hopen dan ook nog regelmatig op pad te gaan en misschien heeft u daar ook wel zin in? Kijk maar op de website van Vogelbescherming, of hou onze website in de gaten, dan ziet u vanzelf wanneer we er op uit gaan. In elk geval hopen we een bijzonder mooie natuurbeleving samen met u te hebben in 2017

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.