website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Voor de regelmatige bezoeker van de website, zal het opgevallen zijn dat er de laatste maanden niet zoveel blogs geschreven zijn, nog veel foto's geplaatst. Maar ja wat moet je plaatsen, als je de laatste tijd niet op pad ben geweest?

Maar vorige week zijn we er weer eens met zijn allen erop uitgetrokken naar de Plateaux en vandaag met dierbare vrienden  wezen struinen in de Brabies. En wat een heerlijke dag was het. Geweldig indrukwekkende luchten, die zo intens in je gedachten kunnen blijven hangen. Maar eindelijk ook weer ontzettend veel vlinders en ook in de Brabies is er een stortvloed van Distelvlinders. Maar het was was heel leuk dat ik aan het eind van de middag eindelijk weer eens een Oranje Luzernevlinder zag, want die had ik al heel lang niet meer gezien.

Vlinders en libellen zijn zo fascinerend en oh zo mooi, daar wordt je blij van. Oh ja we zagen ook een aantal keren de visarend, later op de middag zelfs 1 vlak voor me. Maar op één of andere manier werd ik meer geboeid door die Luzernevlinder, dan door de Visarend, terwijl er toch hele hordes mensen daarvoor aan het rondkijken waren, op de plaats waar het jong gisteren is uitgevlogen. 

Oh begrijp me niet verkeerd. Ik vind een Visarend fantastisch, zeker als hij op een plaats waar je hem niet verwacht, zo rustig langs je heen komt vliegen. Het blijft een bijzondere en mooie vogel, bet als die vliegende deur. Maar gevoelsmatig heb ik altijd zoiets, van die horen bij de Biesbosch, daar gaat het goed mee, die ontwikkelen zich. Terwijl het met de vlinders dit jaar eigenlijk gewoon droevig gesteld is. Een zorglijke ontwikkeling. Dan is zo'n zwervende vriend als de Oranje Luzernevlinder, echt even een oppepper. 

Straks in de herfst, gaan we weer volop voor de vogels, maar nu even genieten van die kwetsbare, maar prachtige wezentjes

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.