website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Het zit er weer op voor dit seizoen, de excursies voor Vogelbescherming. De zomertijd is voor ons een tijd dat we druk zijn met libellen en dagvlinders. Maar Jonathan is nog even voor zijn opleiding 9 dagen naar de moerassen en het enige oerbos van Europa, in Polen.

Terug ziende op het seizoen, kunnen we wel zeggen dat we het een fantastisch seizoen hebben gevonden en dat we fantastische mensen hebben mogen rondleiden. Afgelopen zaterdag was dus de laatste van het seizoen in de Kampina. En wat ons betreft was het een geweldige afsluiting en hebben we er ook de tijd voor genomen. De tijd vloog om en voor we er erg in hadden, waren we al ver over de geplande tijd en excuses voor de mensen die af moesten haken, omdat ze nog iets anders op het programma hadden staan. Samen uit, samen thuis is toch wel ons motto, maar als het zoveel uitloopt, is het vanzelfsprekend dat sommige mensen moesten afhaken.

Maar wat was het geweldig mooi en wat hadden we een bijzonder fijne en enthousiaste groep. Fantastisch weer en soms sprookjesachtige landschappen. De Kampina is voor ons ook één van de mooiste gebieden in Nederland. Vooral vanwege zijn enorme diversiteit in alle opzichten. Helaas waren het aantal vogels niet zo heel groot en weigerde de Wielewaal zich goed te zien. Maar de prachtige Beekrombouten, Weidebeekjuffers, Bosjuffers en het Bont Dikkopje, maakten het meer dan goed. We zullen er vast nog wel een keer er naar toe gaan deze zomer.

We bedanken ook alle deelnemers aan de excursies dit jaar, voor hun positieve bijdrage en de hartelijke contacten. En natuurlijk hopen we na de zomer weer enthousiast de draad weer op te pakken en velen weer terug te zien.

Aangezien wij al op vakantie zijn geweest, zullen we er deze zomer alleen daagsjes er op uit gaan in het land. Mochten er mensen zijn die vlinders en libellen ook erg mooi vinden en een dagje mee willen? Neem gerust contact met ons op, wanneer we plannen hebben om op pad te gaan, dan willen we graag u wat moois laten zien, wanneer het mogelijk is.

Aangezien je bij dagvlinders en libellen, altijd afhankelijk ben van het weer, kunnen we nooit van te voren een datum plannen. Dus "last minute" zeg maar.

We wensen iedereen alvast een fijna vakantie toe, wanneer dat mogelijk is en hopen dat u veel mag genieten. 

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.