website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Je maakt allemaal wel eens wat bijzonders mee, maar dit weekend was er toch wel één, waar je van de ene bijzondere situatie, in de ander rolde. Het begon gistermorgen toen ik vroeg uit de veren moest voor een zaterdag, omdat ik een vogelexcursie had op de Natuurstrook bij de Donkse Laagten. De wekker was koud afgelopen en op naar de keuken om eerst de koffie aan te zetten. Vervolgens kom je nog geen 5 minuten later na het aankleden, weer in de keuken en ben je er getuige van dat je keuken en kamer onder water loopt, door de TE hoge waterstand in de Graaf. Meteen alle zeilen bij zetten en het Waterschap bellen om vriendelijk, maar toch vriendelijk te vragen om te gaan malen, want het huis is bezig onder water te lopen. Daarna snel om pomp opgezocht om de vloed enigzins in te dammen en de keuken proberen leeg te pompen. 

Maar ja ik moest weg, want de mensen voor de excursie stonden te wachten. En alsof het zo moest zijn, een knipoog uit de hemel, had ik echt een geweldig fijne groep mensen en hebben we buitengewoon genoten van de prachtige wandeling. En howel ik toch al heel wat excursies heb gegeven, heb ik nog nooit een excursie kunnen afsluiten, met een prachtige Ransuil die vlak bij ons in een struik zat. Fantastisch was het en we hebben met elkaar een geweldige excursie gehad en het was aandoenlijk dat de mensen ook eventueel mee wilden helpen om het huis droog te krijgen. Super gewoon en dat doet een mens goed.

Vandaag was het weer feest. Vanmiddag met Jetfa op pad geweest om vlinders te fotograferen en we hadden het geluk, dat we onze eerste Vuurjuffer van dit jaar zagen in de Alblasserwaard. Fantastisch, daar hadden we niet echt op gerekend, met het relatief koude weer. En ja dan die prachtige Oranjetipjes, daar wordt je blij van en we hebben er van genoten. Kortom een gelukkig moment.

Natuurlijk is het niet leuk om een behoorlijke waterschade hebben, maar het ontmoeten van waardevolle vrienden gister en vandaag en de bijzonder mooie waarnemingen, maken je weekend heel bijzonder en blij om van na te genieten.

17. apr, 2016

1

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.