website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Dit prachtige weekend, weer eens heerlijk in de natuur bezig geweest. Gisteren ben ik maar eens flink aan de slag gegaan om de ydille bij mijn werk bouwrijp te maken. Na het uittrekken van de kleine brandnetels, lijkt het nu wel op een maan landschap, maar ja de tijd dringt, want over een paar weken moet het ingezaaid worden. Ik hoop dan ook dat het een voorbeeld wordt voor meerdere bedrijven op industrie terrein Moerdijk.

Vandaag heb ik ouwerwets samen met Jonathan en van Jonathan genoten, door samen weer op pad te gaan in de Brabantse Biesbosch. Die momenten zijn me kostbaar.

Lekker echt Hollands weer, van zonneschijn tot heftige buien en regenbogen. Hoewel de Amerikaanse wintertaling niet hebben kunnen vinden, was het een genot om de eerste zomertalingen te zien van dit jaar en de vele grutto's die teruggekeerd zijn naar ons land. Zelfs een paar IJslandse grutto's zaten er nog tussen. Maar ook de vele waterpiepers en witte kwikstaarten, geven je een blij gevoel. Maar ook de prachtige nonnetjes, pijlstaarten, grote zaagbekken en een leuk paartje ijsvogels, maken zo'n dag perfect. Vooral aan het eind van de middag, wanneer de rust en vrede neerdaalt over de Biesbosch en een laag staande zon, zijn warme licht over de hele schepping uitspreid, zijn momenten dat je diep onder de indruk raakt, van de bijzondere schoonheid van de Brabantse Biesbosch.

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.