website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Vandaag was zo'n heerlijke dag om eens er op uit te trekken, dus dat hebben we maar gedaan. Eerder deze week had Jonthan tijdens zijn werk 2 Taiga boomkruipers ontdekt in het Alblaaserbos, dus die wilde ik ook wel eens zien. En ja hoor, het was even zoeken, maar daar zag ik er in elk geval in eerste instantie één. Samen met 2 mede vogelliefhebbers konden we hem prachtig op de foto zetten. Toch twijfelden of het er één was, maar thuis op de computer werd toch wel duidelijk dat het er echt 1 was. Een Schotse gast zal ik maar zeggen, want daar zie je zelden een gewone boomkruiper.

Na het Alblasserbos, ben ik nog even in de Avelingen wezen kijken, waar ik in elk geval een vrouwtje Grote Zaagbek zag, ook geen algemene verschijning in de Waard. Maar het meest was het genieten van de grote aantallen reeën die bij zonsondergang tevoorschijn kwamen. 

Ja het was een lekker middagje zo

27. feb, 2016

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.