website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Tjonge, wat hebben we weer een fantastisch weekend gehad! Gistermorgen genoten met de Speurkids toen ze met kompas op zak een stroper moesten opzoeken. Geweldig om samen de kinderen veel te leren over de natuur en soms aan de hand van een thema uit de natuur, een lekker actief programma.

Gistermiddag weer de maandelijkse wintervogeltelling gedaan voor Sovon vogelonderzoek. Juist doordat we het nu al langere tijd doen, is het juist zo leuk. Je kan statistieken bekijken hoe de tellingen waren in voorgaande jaren en dan kun je zien hoe het aantal soorten en hoeveelheden vogels de afgelopen jaren zijn gestegen of juist minder geworden. En telkens is het ook weer spannend of je weer een bijzondere waarneming doet.

Vanmorgen even een heel ander soort belevenis meegemaakt, ik was uitgenodigd om bij Ferry Verheij, de fotograaf van "Oog op de Alblasserwaard" , om eens een kijkje in de keuken van zijn werk te komen nemen. Ik had diepe bewondering voor de manier waarop Ferry landschap foto's maakt. maar ook portret foto's van mensen uit de Alblasserwaard. Hij heeft de klasse om met een paar foto's het karakter, de persoonlijkheid en het levensverhaal van een persoon op een natuurlijke authentieke manier vast te leggen. Het doel van de website is om meer bekendheid te geven aan de Alblasserwaard en de doorgaans "doe maar gewoon, dan ..... " Alblasserwaarders. Zijn werk is echt bijzonder en ik kan het iedereen aanbevelen om eens op de website te kijken: www.oogopalblasserwaard.nl

Daarmee vond ik het uiteindelijk ook een eer om daarna buiten in mijn geliefde schepping, zelf voor Ferry model te mogen staan. Jonathan en Luuk van Staatsbosbeheer hadden me opgegeven en hoewel voor mij de publiciteit niet zo hoeft, kon ik hun blijk van waardering, wel waarderen en had er mee ingestemd. Achteraf blij, want het was bijzonder fascinerend om ook eens in de keuken te mogen kijken van een professional met passie. Vooral het filmpje van een overtrekkende hagelbui, was zeer indrukwekkend.

Omdat ik toch in de buurt was, ben ik nog even naar de Slingelandse plassen gegaan, waar ik door het heerlijke weer, prachtige foto's kon maken, van onder andere deze fuut.

Vanmiddag zijn we met zijn allen wezen genieten van het heerlijke weer, en hebben we eindelijk na lang zoeken, de kleine bonte specht kunnen vinden en deze ook nog enigzins fatsoenlijke op de foto kunnen krijgen. Kortom een fantastische natuurweekend met een lentedag als afsluiter. Puur genieten dus. 

15. feb, 2015

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.