website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

We hadden er zin in gistermiddag om nog even in de Zouweboezem te gaan lopen, als we toch de kleine zilverreiger gingen zoeken bij Meerkerk. De kleine zil hebben we niet gezien, maar de wandeling in de Zouweboezem was wel een succes. We waren niet de enigen die er wandelden, dus hoog tijd om de modderige paden van polder Achthoven in te duiken. De eerste leuke waarneming liet me wel schrikken, het was een bokje. Ik stond er bijna bovenop (zonder hem gezien te hebben) toen hij opvloog en daarna nog net met zijn vleugel tegen mijn been botste. Leuke waarneming, die had ik daar nog nooit gedaan. Even later was het helemaal prijs en vloog er een velduil vlak voor me op. Die wil je op de foto hebben. Dus samen met de jongens gaan zoeken waar de uil geland was. Meteen raak, hij vloog op en verdween over de Zederik heen in de richting van Ameide. Maar dat kon hem toch niet zijn? Want hij landde toch een stuk verder naar mijn beleving en dat klopte. Op de plaats waar ik hem verwacht had, vloog inderdaad de 2e velduil op. Fantastisch, zeker zo tegen het diffuse licht van de ondergaande zon. De eerste was dus voor ons ook de eerste velduil in de Alblasserwaard, ook al was het alleen overvliegend. Maar daar bleef het niet bij, want vanaf de Zederikse dijk zagen we nog 5 blauwe kiekendieven, ijsvogel, kramsvogels en de altijd grappige staartmeesjes. Kortom een fantastische afsluiter van 2e kerstdag en misschien wel van het jaar 2014???

We waren in elk geval op tijd, vandaag is het allemaal witte prut buiten, voor de één een feest, maar zoals het hier in Nederland valt, is het meestal een prut zooi wat voor alleen maar overlast zorgt, tenzij het gaat vriezen natuurlijk. We wachten af ..........

27. dec, 2014

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.