website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Zondagmiddag 19/10 zijn we met elkaar als gezin, naar de Maasvlakte geweest, want daar zou op het Luzerneveld, een Blonde Ruiter gezien zijn. Dit kleine ruitertje (zo groot als een spreeuw) is helememaal uit Noord-Amerika komen vliegen! Met recht is hij dus een zeldzame dwaalgast te noemen! Dat de Blonde Ruiter er nog zat en waar die nog zat, dat was niet zo moeilijk zo moeilijk te ontdekken. Op het veld lagen, zaten, hingen stonden tientallen fotografen, dus dat kon niet missen. En ja ook wij hadden dus het geluk om deze zeldzame vogel op de foto te zetten, zoals je ziet. Dat het beestje niet aan mensen gewend was, bleek wel uit het feit dat hij rustig, zonder enige angst op een paar meter voor ons, gewoon doorging met voedselzoeken. Jonathan constateerde dat het vogeltje best klein was, maar wel grote ogen had. Dat was me ook opgevallen en grapte daarover, dat dit waarschijnlijk door zijn verbazing kwam, dat er zoveel mensen met zoveel apperatuur, om hem heen zaten, terwijl hij gewoon bezig was met hetgeen hij dagelijks doet, eten.

Voor ons was het niet zo moeilijk om deze Blonde Ruiter te vinden maar ik heb diep respect voor degene die hem als eerste ontdekt heeft. Zo'n klein vogeltje, wat nauwelijks opvalt, in zo'n enorm terrein. Proficiat aan die persoon knap werk.

20. okt, 2014

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.