website van Ron en Jonathan

waarnemingen en nieuws. Hieronder vind u een aantal blogs, maar de meest recente blogs, met foto's kunt u uitgebreider terug vinden op onze Facebook pagina van "Ontdeknatuur".

Het is al weer even geleden dat we op de blog wat nieuws hebben gezet. Dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. Vooral de inventarisatie van heidelibellen in de buurt, heeft veel van onze tijd inbeslag genomen. Vandaag zijn we weer eens op pad geweest, dat wil zeggen de één iets verder dan de ander. Ik ben met mijn vader (opa van Jonathan) een dag naar de Oiterwijkse vennen en een stuk Kampina geweest, Jonathan dichter in de buurt, maar zeker niet minder succesvol. Het was heerlijk genieten in Oisterwijk, en zeker de juffers komen daar in grote getalen voor bij de wat grotere vennen. Soms zag het er blauw van de watersnuffels en azuurjuffers, maar vandaag was ook een topdag voor de koraaljuffers. En een bijzondere juffer was wel de bosbeek juffer, maar dat was in de Kampina. De kampina werd meer overheerst door de echte libellen en veel vlinders. Verrassend was trouwens wel dat we bij de Oisterwijkse vennen, tussen een grote zwerm gewone oeverlibellen, er ook een paar beekoeverlibel mannetjes tussen zaten. Zo naast elkaar vielen ze wel op. Een veel meer tenger achterlijf, dat zo goed als helemaal blauw was, dit in tegen stelling tot de gewone oeverlibel. Maar ook de blauwe glazenmakers waren fantastisch mooi, maar bijn a onmogelijk om er een fatsoenlijke foto van te maken. Het was heerlijk genieten en rustig in de tuin van de Allerhoogste. Zo geweldig mooi gemaakt, dat leidt telkens weer tot grote verwondering, waar ik dankbaar voor ben.

Ook aan de site hebben we afgelopen weken wel gewerkt, zo zijn er 200 foto's afgehaald, zodat de website makkelijker te openen is. Maar die zal wel weer spoedig groeien, wanneer we nieuwe mooie foto's hebben. Binnenkort naar Scotland,en ja daar valt altijd wel wat te zien, zeker qua vogels.

Ook zal binnenkort onder de agenda, dierse data locaties vermeld worden, waarin we komend seizoen excursies zullen houden voor Vogelbescherming Nederland. Deze zullen ook terug te vinden zijn op de site van Vogelbescherming.

U kunt ons altijd vragen of u een keer mee kan als we ergens naar toe gaan, of om met een groep waarmee u zelf op pad gaat, om als gids mee te gaan. Echter de excursies die we houden voor Vogelbescherming, loopt de opgave altijd via Vogelbescherming in principe. Bij hoge uitzondering zou u "last minute" direct via onze website kunnen opgeven. Vooralsnog wil ik zo'n 6 a 7 excursies gaan houden, in verschillende gebieden, vanaf het najaar tot volgende zomer. In de zomermaanden, houden we ons meer bezig met libellen en dagvlinders (hoewel Jonathan nu ook een nachtvlinderbak heeft, waar met succes nactvlinder op af komen.

Houdt u de site of onze blogs maar in de gaten, dan blijft u vanzelf op de hoogte en schroom niet om contact met ons op te nemen, wanneer u vragen hebt.

Geniet allemaal lekker van de schepping tijdens uw vakantie en hopelijk ontmoeten we u spoedig persoonlijk.

Al het goede toegewenst

Ron en Jonathan

 

 

 

27. jul, 2014

0

Nieuwe reacties

23.09 | 15:31

Hallo Piet, dat kan kloppen. Deze verschijnen op de website van Vog...

21.09 | 21:10

Ik wil graag mee met de excursie van 22 februari naar de Kwade Hoek ...

29.08 | 21:31

Leuk, de Rechte Heide in het programma! Maar nog veel meer te ontdekk...

15.01 | 09:54

Jullie ook de beste wensen en veel gezondheid.